06 20 466 1954 info@zaino.hu

GYIK

A ZFX palack, amit kaptam csak félig van. Ez normális?

Igen. A palacknak félig kell töltve lennie. 80-100 csepp hatóanyagot tartalmaz, ami 600ml waxhoz elegendő. Kisebb palackból a nyomás miatt nehezebben adagolható a termék. Azért palackozzuk így, hogy elkerüljük e hatékony termék pazarlását.

Amikor ZFX-et ad a waxhoz, csak fordítsa fejjel lefelé a palackot és hagyja a szükséges mennyiséget kicsöpögni. Ne nyomja össze a palackot!

Áttöröltem a fényezést Z-6-al, de csíkos lett. Miért?

Valószínűleg túl sok Z-6-ot használt. A Z-6 kifejezetten koncentrált, a teljes autó átkenéséhez kevesebb, mint 30ml elegendő. Tehát nagyon kevés Z-6-ot adagoljon a törülközőre, kis területenként dolgozza el, amíg a felület száraz és fényes nem lesz. Gyakran fordítsa meg a törülközőt, hogy ne mindig a Z-6-al átitatott oldalát használja.

Biztonságos a mikroszálas kendők használata?

Erre nehéz konkrét választ adni, mert sajnos nagyon komolyak a minőségi eltérések az egyes kendők között. Van amelyik teljesen biztonságos és nem karcol, de vannak nagyon gyatra minőségűek is. Ha biztosra akar menni, használja a kínálatunkban szereplő DF Concours törülközőket.

Csupa jó dolgot hallottam a Zaino termékekről. Tökéletes bemutató-autó külsőt szeretnék. Milyen termékekre lesz szükségem?

A legtökéletesebb bemutató-autó külső akkor érhető el, ha a fényezés hibátlanul elő van készítve. Ha a felület erősen karcos, akkor célszerű először szakemberrel felpolíroztatni. A kisebb méretű karcok eltávolításához elegendő a Zaino Z-PC Finompolírozó használata. Ha a fényezés csak nagyon enyhén karcos, akkor nem szükséges polírozni, a Z-5 Wax kitölti és eltünteti ezeket.

Az autó alapos lemosásához használjon Zaino Z-7 Autósampont.

A felületbe erősen beleágyazódott szemmel láthatatlan szennyezések sima mosással nem távolíthatók el, ezek ellen használjon Z-18 Agyagrudat. Ezt az első Zaino felvitel előtt mindenképpen ajánljuk.

Az így tökéletesen előkészített felületre már felvihető a Zaino waxok valamelyike. Alapvető fontosságú a ZFX vagy Z-1 használata. A legjobb eredményhez használjon ZFX-el kevert Z-2 PRO Waxot. A ZFX nagyságrendekkel jobb a Z-1-nél, mind hatékonyság, mind látvány terén. A waxot lehetőleg Zaino 314-es applikátorral vigye fel, így biztos lehet benne, hogy semmilyen kárt nem tesz fényezésében. Az igazán megdöbbentő külső kulcsa több réteg Z-2, a rétegek között és után Z-6-al kezelve. Ez a módszer már 2 réteg Z-2 esetén is bámulatos eredményt ad.

Ha a fényzés enyhén hajszál-karcos, akkor Z-2 helyett Z-5-öt használjon az első (vagy első néhány) réteghez. 1-3 réteg Z-5 kitölti és tökéletesen eltűnteti ezeket az apró szépséghibákat!

A tökéletes kezeléshez tehát az alábbi termékeket célszerű beszerezni: ZFX (vagy esetleg Z-1), Z-2, Z-6, Z-7, Z-18 és néhány Zaino 314-es Applikátor Párna. Ha a fényezés enyhén karcos, akkor Z-2 helyett Z-5-öt vegyen. Ha fényezése nem lakkozott felületű, akkor pedig Z-3-at használjon a Z-2 helyett.

Használhatok polírozógépet a Zaino waxok felviteléhez/eltávolításához?

gen, de a felvitelhez nem javasoljuk, mert túl sok wax megy kárba ezzel a módszerrel. Egy átlagos polírozógép párnája annyi anyagot szív be, amennyi az autó teljes kezeléséhez elegendő – tehát minden alkalommal, amikor polírozógépet használ egy teljes kezeléshez elegendő wax-mennyiség vész kárba.

A Zaino waxok könnyedén felvihetők kézzel, főleg ha az applikátort kicsit benedvesíti előtte vízzel és spriccel rá egy kevés Z-6-ot.

Ha az eltávolításhoz (áttörléshez) kíván gépet használni, akkor tegyen alá minőségi, 100% pamut törülközőt és gyakran hajtogassa újra. A polírozó-párna (törülköző nélkül) NEM ELÉG ahhoz, hogy a jármű teljes felületéről eltávolítsa a waxot.

Hogy a legcélszerűbb fényesre törölni az autót waxolás után?

Ha Ön már gyakorlott autómosó/autóápoló, akkor tudja, hogy a nem megfelelő módszerrel illetve eszközzel történő mosás/szárazra törlés mikor-karcokat eredményez, amelyek előbb-utóbb bosszantóan feltűnőek lesznek és bemattítják a fényezést. A legbiztonságosabb módszer minőségi, fehér színű (nem festett), 100% pamut törülköző használata. A kínálatunkban megtalálható DF Concours törülközők tökéletesek erre a célra. A kereskedelmi forgalomban kapható törülközők és mikroszálas kendők többsége nem elég jó minőségű és összekarcolhatja a felületet. Ha hagyományos törülközőt használ, akkor figyeljen arra, hogy a szegett (többnyire műszálas) szegélyeket vagy vágja le vagy úgy hajtogassa a törülközőt, hogy azok ne érjenek a fényezéshez.

A törülközőit forró vízben, folyékony mosószerrel mossa. Ne használjon mosóport, fehérítőt és öblítőt, mert ezek nem kívánatos kémiai anyagokat hagyhatnak a törülközőn.

Meddig tárolhatók a Zaino termékek?

Zaino termékek tárolásához 21 °C körüli szobahőmérséklet az ideális. A kémiai összetevőknek nem tesz jót sem a túl alacsony, sem a túl magas hőmérséklet.

Szobahőmérsékleten tárolva (18-24 °C között), az alábbi élettartamokra számíthat:
Z-PC Több mint 3 év
Z-1 3 év
Z-2 3 év
Z-3 3 év
Z-5 3 év
Z-6 Több mint 5 év
Z-7 Több mint 5 év
Z-8 Több mint 5 év
Z-9 Több mint 5 év
Z-10 2 év
Z-12 2 év
Z-14 2 év
Z-16 3-5 év
Z-18 Több mint 5 év
ZFX Tartsa szorosan lezárva, ne kapjon nedvességet. 18 hónapon belül használja fel!

Megvásároltam a Zaino termékeket. Mit csináljak a fényezéssel mielőtt nekikezdenék a waxolásnak?

Először is mossa le autóját jó alaposan. Ha van az autón más gyártótól származó wax vagy wax maradvány, akkor azt is távolítsa el, erre a célra szolgáló vegyszerrel vagy Z-18 Agyagrúddal. Ezután használja a Z-18-at a fényezésbe ágyazódott – más módszerrel eltávolíthatatlan – szennyeződések megszüntetéséhez. A Z-18 használata opcionális, de komoly különbséget jelenthet!!

Szeretném kipróbálni a Zaino termékeket. Mit kell minimálisan vásárolnom?

Minimálisan ZFX-re (vagy esetleg Z-1-re), Z-2-re, és egy Applikátor Párnára lesz szüksége. Én javaslom ezeken felül a Z-6-ot és a Z-7 Autósampont is – mindkettő kiegészíti a Zaino waxokat, szebbé teszi a végeredményt és megkönnyíti a munkát.

 

INGYENES KISZÁLLÍTÁS 30.000 FT FELETT! Elrejtés