06 20 466 1954 info@zaino.hu

TIPPEK ÉS TRÜKKÖK

1. A Zaino Show Car Polish optikailag tökéletes (99.9%), ezért optimális hatás csak egyéb waxoktól mentes felületen érhető el.

2. A Zaino-t a páratlan látvány érdekében fejlesztették ki, ezért alkalmazása csak hibátlan (vagy majdnem hibátlan) fényezésen javasolt. A kisebb karcok a Z-5 segítségével eltűntethetők, de a mélyebb karcok, kavicsfelverődések és egyéb felületi hibák eltüntetéséről célszerű előzetesen gondoskodni (pl. polírozással).

A leghibátlanabb felület eléréséhez használjon Z-18 Agyagrudat vagy ugorjon a 3-as pontra.

A Zaino Z-18™ Agyagrúd segítségével eltávolítható mindenféle fényezésbe ágyazott szennyeződés (pl. festékfoltok, vizfoltok, fékpor, sínpor, ipari szennyeződések, stb.). Minden autó fényezése tartalmaz ilyeneket, még a szalonból frissen kigördülteké is. A Z-18™ Agyagrúd csiszolás nélkül távolítja el ezeket az anyagokat és fényezését tükör-simává varázsolja. Meg fog lepődni, hogy mennyi szemmel láthatatlan szennyeződés volt gépkocsija fényezésébe ágyazódva!

A Z-18™ Agyagrúd emellett eltávolít minden waxot és utólagosan felkent felületvédő szert is.

A Z-18™ Agyagrúd használata kifejezetten egyszerű, csak arra kell odafigyelni, hogy soha ne használja száraz felületen. Legjobb, ha Zaino Z-7 Autósamponos vizet használ síkosítóként. Keverjen fél kupaknyi Z-7-et 3-4 dl vízhez egy (virág)permetező palackban, jól rázza fel és fújja be vele a tisztítandó felületet. Ha a Z-18™ Agyagrúd használata közben úgy érzi a felület nem eléggé síkos, az agyagrúd nem siklik könnyedén, akkor spricceljen még a síkosítóból.

3. Mindenképpen távolítsa el az esetlegesen a fényezésen maradt korábbi wax maradványokat. Ezt legbiztonságosabban a Z-18™ Agyagrúddal tudja megtenni, de léteznek kimondottan erre a célra szolgáló vegyszerek is. Az autómosó termékek (pl Z-7) NEM alkalmasak a wax eltávolítására. Fontos, hogy a víz- és egyéb foltokat is távolítsa el a Zaino termékek felvitele előtt, mert a Zaino waxok nem tartalmaznak csiszoló- és oldószereket. A Z-18™ Agyagrúd erre a célra is a legtökéletesebb eszköz.

A 18™ Agyagrúd használata után mossa át az autót Z-7 Autósamponnal.

4. A hatékony kezeléshez minimálisan az alábbi termékekre van szükség:

  •         Z-AIO All In One (előkészítéshez) vagy ZFX
  •         Z-2 PRO vagy Z5 Wax
  •         Z-7 Autómosó Sampon
  •         Z-6 Gyorsápoló Spray (nem szükséges, de erősen javasolt)

Megjegyzés: A ZFX Kötés-gyorsító Adalék újabb fejlesztés és teljes mértékben helyettesíti a Z-1 Felület Előkészítőt.

5. Készítse elő a felületet Z-AIO-val a használati útmutatónak megfelelően VAGY használja a ZFX adalékot.

A Z-5 a kulcs a karcmentes hibátlan felülethez. 1-3 réteg elegendő kell, hogy legyen.

6. Vigye fel a Z-5 vagy Z-2 PRO waxot a felületre az útmutatónak megfelelően. Hagyja a waxot megszáradni, mielőtt letörölné. A száradási idő nagymértékben függ a hőmérséklettől és a levegő páratartalmától. Normál körülmények között egy óra száradás elegendő. Ha ZFX-et használ, akkor nincs szükség várakozásra!

Ha nedvesen próbálja letörölni a waxot, akkor csak elkenődik. Az ujjával könnyedén megállapíthatja, hogy kellően száraz-e már a felület – ha végighúzza az ujját egy kis területen és a wax könnyedén lejön, alatta tökéletes, kristály-tiszta felületet hagyva, akkor teljesen megszáradt. Ha kenődik, akkor még hagyni kell száradni. A száradás után az áttörölt felület mindenképpen hibátlan lesz, nem kell amiatt aggódni, hogy az esetleges elkenődések megmaradnak.

A wax letörléséhez nagy méretű, fehér színű, minőségi, 100% gyapjú törülközőt használjon (a Tippek / Trükkök szekcióban talál egy útmutatót arról, hogy mire érdemes a törülköző választásnál odafigyelni).

7. A Zaino Z-2 PRO vagy Z-5 felvitele és áttörlése után azonnal felviheti a következő réteget, amennyiben ZFX-et használ. Ha nem használ ZFX-et, akkor az újabb réteg felvitele előtt várjon legalább 24 órát!

8. Használja a Z-6 Fényesség-fokozó spray-t a használati útmutatónak megfelelően minden réteg wax között. Ezzel drámai mértékben javíthatja a végső eredményt.

A Z-6 antisztatikus összetevőinek köszönhetően 60%-al csökkenti a por megmaradását a fényezésen. A Z-6-ot közvetlenül waxolás után vagy közvetlenül a következő réteg előtt is felviheti.

9. A Z-2 PRO magasabb szintű optikai tulajdonságokkal rendelkezik mint a Z-5, ezért javasoljuk, hogy miután Z-5-el eltüntette a hajszál-vékony karcokat, kenjen rá még egy réteg Z-2 PRO-t. A Z-5 és a Z-2 PRO 100%-osan kompatibilis egymással, ezért akármilyen sorrendben, akármennyi rétegben felviheti őket egymásra, de lehetőleg az utolsó réteg Z-2 PRO legyen, a már említett magasabb szintű optika miatt. Ha gépkocsija fényezése teljesen karcmentes, akkor természetesen nincs szükség arra, hogy akár csak egy réteg Z-5-öt is felkenjen.

10. Az, hogy hány réteg Zaino waxot visz fel, teljes mértékben Önre van bízva. Amikor eléri az Ön által elvárt látványt, onnantól csak mosnia kell majd az autót (Z-7-el) és időnként felújítani a fényt (Z-6-al vagy Z-8-al). Természetesen bármikor kenhet rá újabb réteg waxot, ha úgy érzi szükség van rá.

Megjegyzés: Már egyetlen Zaino kezelés is tovább tart autóján, mint bármilyen más termék, és átlagos esetben ennél nincs is szükség többre. Minden további réteg azonban újabb lépést jelent megjelenésben és tartósságban. Őn dönti el, hány réteg az optimális…

 

BEMUTATÓ AUTÓ EGY NAP ALATT!

A Zaino termékek különleges tulajdonsága a rétegelhetőség. Minden újabb felvitt réteggel a fényezés egyre szebb lesz: mélyebb fény, tisztább látvány, nedvesebb hatás.

Mint minden polimer-alapú wax terméknek, a Zaino szintetikus waxoknak is meg kell ’kötniük’ a következő réteg felvitele előtt. A ’kötés’ során a polimer-láncok összekapcsolódnak egymással és az alattuk levő felülettel – ez által nyeri el a védőréteg a szükséges keménységet és tartósságot. Ha ez a kötés még nem jött létre, az újabb réteg felvitele nem fog optimálist eredményt hozni. Egy komplett kezelés tehát elég hosszadalmas folyamat lehet – wax felvitele, várakozás, újabb réteg felvitele, várakozás, stb.

Vége a várakozásnak!

A Zaino ZFX™ Kötés-gyorsító Adalék egyszer s mindenkorra megoldja a várakozás problémáját. Hosszú évek kisérleti munkájával a Zaino kifejlesztett egy olyan molekuláris reakciót, ami a Zaino termékek kötési idejét töredékére csökkenti. A ZFX Bármelyik Ön által preferált Zaino wax-al működik és lehetővé teszi, hogy egy nap alatt 2 vagy 3 réteget is felvigyen. Az eredmény pedig több mint lenyűgöző.

A ZFX™ használatával időt és energiát takarít meg. Többé nem kell egész hétvégén garázsban tartani az autót csak azért, hogy 2-3 réteg waxot felvigyen. A ZFX-el ez néhány órán belül elérhető.

Előkészületek a ZFX™ használata előtt

A ZFX™-el adalékolt Zaino wax felvitele előtt mossa le, szárítsa meg és vizsgálja meg az autó fényezését. Ha a fényezés érzésre érdes, nem teljesen sima, akkor beágyazódott szennyeződések vannak benne, amit Z-18 Agyagrúddal el kell távolítani..

A Zaino wax első használata előtt el kell távolítani minden egyéb wax-ot vagy wax-maradványt a felületről, mert akadályozzák a termék és a fényezés közötti megfelelő kötést. A Z-18 Agyagrúd erre a célra is a legtökéletesebb eszköz.

A ZFX™ használata
A részletes instrukciókat megtalálja az alábbi linken:

 

INGYENES KISZÁLLÍTÁS 30.000 FT FELETT! Elrejtés